Vepřové závitky s paprikami a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 800 g Vepřová kýta
  • 100 g Olivy černé
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 177.6 mg
  • Draslík 1061.8 mg
  • Vláknina 8513.8 mg
  • Vitamín A 8513.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy vypeckujeme a polovinu jich najemno nasekáme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Posypeme je citronovou kůrou a obložíme plátky sýra, olivami a paprikami. Stočíme do závitků a sepneme párátky.

  • 3

    Závitky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do výpeku přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Zaprášíme mletou paprikou, přilijeme vývar, citronovou šťávu a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, vložíme závitky a pod pokličkou dusíme asi 40 minut. Nakonec do omáčky přidáme smetanu a zbylé olivy.

  • 4

    Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu