Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Bageta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 649.9 mg
  • Vláknina 8659.8 mg
  • Vitamín A 8659.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plátky bagety (může být i veka) zbavíme kůrky, vložíme do mísy a zalijeme půlšálkem vody. Necháme vodu natáhnout, zhruba pět minut, poté vodu vymačkáme a vylijeme. Do mísy k bagetě přidáme nasekanou petrželovou nať, lžíci nasekané bazalky, mleté maso, stroužek utřeného česneku, vejce, sůl, pepř a promísíme, až utvoříme kompaktní hmotu. Pod fólií uložíme do chladničky.

  • 2

    V hlubším kastrolu na oleji zhruba pět minut smažíme drobně posekanou cibuli s jedním stroužkem česneku pokrájeným na plátky. Poté přidáme rajčata i s nálevem, rajčatový protlak, tři lžíce bazalky, cukr, pepř, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba dvacet pět minut, až omáčka zhoustne. Poté do omáčky vložíme malé kuličky z připravené masové hmoty, vaříme asi půl hodiny.

  • 3

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat. Poté je přendáme do velké mísy, na ně nalijeme horkou omáčku s knedlíčky, posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme. Můžeme ještě přidat v misce další nastrouhaný parmezán.

Komentáře k receptu