Artyčoky s tuňákovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 3 ks Bazalka
  • 8 ks Artyčoky sterilované
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 50.6 mg
  • Vláknina 895.5 mg
  • Vitamín A 895.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka vyjmeme z plechovky a dáme okapat. Spodní části artyčoků vyjmeme ze sklenice, opláchneme a osušíme.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme a v misce rozmícháme s olivovým olejem. Ochuceným olejem potíráme plátky toustového chleba a naklademe je na pečicí plech. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Bazalku opláchneme, okapeme a otrháme lístky. Rajčata vyndáme z plechovky, nakrájíme nadrobno a promícháme s okapaným tuňákem. Směsí rajčat a tuňáka plníme artyčoky.

  • 4

    Plněné artyčoky zdobíme lístky bazalky a podáváme s tousty.

Komentáře k receptu