Španělský salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 20 ks Olivy bez pecky
  • 3 ks Paprika červená
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 170.1 mg
  • Vláknina 2436.5 mg
  • Vitamín A 2436.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži se šafránem vaříme v 1/2 l vody na mírném ohni doměkka. Ostatní suroviny důkladně promícháme v míse a přimícháme vychladlou rýži.

  • 2

    Přísady na dresing uzavřeme a protřepeme. Dresingem přelijeme směs v míse a ještě jednou lehce promícháme.

Komentáře k receptu