Zapečená rajčata s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 1213.6 mg
  • Vláknina 14040.8 mg
  • Vitamín A 14040.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a rozebereme na růžičky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe květákem promíchaným s kečupem a omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Pokrm chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Zapékáme asi 20 minut.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu