Pečená treska - Barramundi putanesca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 125 g Olivy zelené
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Estragon
  • 0.35 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Ančovička - filety
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1127 mg
  • Vláknina 7289 mg
  • Vitamín A 7289 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme lístky estragonu, najemno nakrájené ančovičky a rajčatový protlak. Za stálého míchání cca 3-4 minuty orestujeme.

  • 2

    Poté přilijeme víno, vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, vypeckované olivy a dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.

  • 3

    Připravíme 4 pláty alobalu o rozměru cca 30x30 cm. Na každý dáme porci ryby a rozdělíme na ně připravenou omáčku. Protilehlé strany alobalu spojíme, dvakrát přeložíme a sbalíme.

  • 4

    V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 25 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu