Rajčata zapečená s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Sýr Čedar
  • 150 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 574.3 mg
  • Vláknina 7670 mg
  • Vitamín A 7670 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory zalijeme mlékem, osolíme a šťouchadlem rozmačkáme. Metlou vymícháme hladkou řídkou kaši. Rajčata přepůlíme, zapékací misku vymažeme máslem, čedar nastrouháme a promícháme s mletou paprikou. Rajčata vyskládáme do zapékací misky, zalijeme bramborovou kaší, posypeme čedarem s paprikou a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 10 až 12 minut.

  • 2

    Podáváme jako teplou přílohu ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu