Spagettini s úhořem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 400 g Úhoř říční
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 400 g Těstoviny Spaghettini
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 303 mg
  • Vláknina 9570 mg
  • Vitamín A 9570 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stáhneme úhoře, nakrájíme na kousky o průměru zhruba 4 cm. Petrželovou nať opláchneme, důkladně vytřepeme, necháme oschnout, otrháme lístky a jemně nasekáme. Oloupeme česnek s cibulí a nasekáme na drobné kousky.

  • 2

    Rozpálíme olej na pánvi a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Potom přidáme petržel a rybu, dohromady opečeme.

  • 3

    Připravíme vroucí vodu, nakrojíme rajčatům slupku křížem a spaříme je, zprudka zchladíme, oloupeme slupku. Z rajčat odstraníme i semínka, dužinu nakrájíme na kostky, přidáme k rybí směsi, vše dusíme pod pokličkou při mírné teplotě přibližně 30 minut.

  • 4

    Během dušení úhoře se zeleninou přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme vykapat a přendáme na pánev s úhořem. Pečlivě promícháme, dle chutí ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat na předehřátých talířích.

Komentáře k receptu