Dýňové zelí s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rajčata
  • 40 g Tuk
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.0625 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Dýně
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 1471 mg
  • Vláknina 7019.8 mg
  • Vitamín A 7019.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji na nudličky, vložíme do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Z mouky, tuku, jemně nakrájené cibule a nasekané petrželky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a povaříme.

  • 3

    Rajčata oloupeme, nakrájíme na nudličky a spolu s vymačkanou dýní je přidáme do omáčky. Osolíme, opepříme, okyselíme, vmícháme utřený česnek a vše dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec přilijeme rozkvedlanou kyselou smetanu.

Komentáře k receptu