Zeleninová směs s tofu na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí čínské
  • 200 g Hrášek
  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 4 ks Šalotka
  • 8 ks Klasy kukuřičné mražené
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 0.18 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 944 mg
  • Vláknina 11689.5 mg
  • Vitamín A 11689.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, šalotku na tenké plátky. Ve woku rozpálíme olej a obojí na něm cca 2-3 minuty osmhaneme dozlatova. Přidáme nakrouhané zelí a cca 1/2 minuty prohříváme. Mezitím průběžně potřepáváme s pánví. Poté vmícháme na plátky nakrájené kukuřičné klasy a znovu prohřejeme. Za stálého míchání postupně přidáme na plátky pokrájené papriky bez semínek, hrášek a na kostičky nakrájené tofu. Každou přidanou surovinu cca 1/2 minuty prohříváme. Na závěr podlijeme vývarem a zastříkneme sójovou omáčkou.

  • 2

    V kastrůlku smícháme cukr s octem a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Vlijeme do pánve, posypeme chilli vločkami, najemno nasekanou koriandrovou natí, důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu