Vejce zapečená se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 8 polévková lžíce Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 526.9 mg
  • Draslík 222.4 mg
  • Vláknina 528 mg
  • Vitamín A 528 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Teplý špenát dáme na dno zapékací misky, poklademe nakrájenými plátky vajec, osolíme, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a zapečeme v předem vyhřáté troubě. Jakmile je sýr roztavený a chytne narůžovělou barvu vyjmeme z trouby.

  • 3

    Podáváme s orestovanými brambory nebo pečivem.

Komentáře k receptu