Vejce s křenovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 237 mg
  • Vláknina 4335 mg
  • Vitamín A 4335 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozkrojíme.

  • 2

    Na mísu rozložíme listy salátu, rozkrojená vejce na ně položíme a na každé navršíme křenovou majonézu.

  • 3

    Ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s tmavým i bílým chlebem.

Komentáře k receptu