Kančí maso s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 150 g Kapusta růžičková
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 800 g Kančí kýta
  • 550 ml Voda pitná
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117 mg
  • Vláknina 5079.4 mg
  • Vitamín A 5079.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu uvaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, necháme okapat a nakrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu povaříme ve zbylé vodě, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme, kýtu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V kastrole na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli s česnekem, přilijeme vývar, přimícháme hlívu, ořechy, růžičkovou kapustu, kečup, sójovou omáčku, okořeníme kmínem, osolíme a za stálého míchání dusíme zhruba deset minut.

  • 3

    Směs servírujeme posypanou hrubě strouhaným uzeným sýrem.

Komentáře k receptu