Brambory zapečené s okouníkem a špenátem
Suroviny
- 400 g Okouník mořský
 - 300 g Špenátový protlak mražený
 - 600 g Brambory
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 50 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 447 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 226.1 mg
 - Draslík 1262.4 mg
 - Vláknina 13265 mg
 - Vitamín A 13265 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Porce okouníka omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Oloupaný česnek nasekáme a osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme špenát a necháme na mírném ohni zvolna rozmrazit. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
 - 
                                3
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe na dno vymaštěné zapékací formy. Na brambory rozprostřeme porce filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami. Smetanu rozšleháme s nastrouhaným sýrem, vejci, solí, pepřem a nalijeme na pokrm. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.