Gnocchi se zeleným pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 571 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 22.3 mg
 - Draslík 789.5 mg
 - Vláknina 8430.8 mg
 - Vitamín A 8430.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí osolené vodě vaříme noky, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou lžící, scedíme a přikryjeme utěrkou.
 - 
                                2
V páře uvaříme osolený špenát, hotový scedíme a vymačkáme z něj tekutinu.
 - 
                                3
Špenát dáme do mixéru společně s roketou, bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a parmezánem a mixujeme dohladka. Během mixování přidáváme pomalu olej, dokud nevznikne hladký krém - pesto.
 - 
                                4
Pesto rozdělíme na uvařené gnocchi a promícháme.
 - 
                                5
Dle chuti přidáme pepř.