Gnocchi se zeleným pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sýr Parmezán
  • 100 g Bazalka
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 450 g Bramborové noky
  • 200 g Roketa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 22.3 mg
  • Draslík 789.5 mg
  • Vláknina 8430.8 mg
  • Vitamín A 8430.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě vaříme noky, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou lžící, scedíme a přikryjeme utěrkou.

  • 2

    V páře uvaříme osolený špenát, hotový scedíme a vymačkáme z něj tekutinu.

  • 3

    Špenát dáme do mixéru společně s roketou, bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a parmezánem a mixujeme dohladka. Během mixování přidáváme pomalu olej, dokud nevznikne hladký krém - pesto.

  • 4

    Pesto rozdělíme na uvařené gnocchi a promícháme.

  • 5

    Dle chuti přidáme pepř.

Komentáře k receptu