Omeleta se špenátovými listy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Špenát listový čerstvý
  • 50 ml Kečup
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 510.7 mg
  • Draslík 281.7 mg
  • Vláknina 8549 mg
  • Vitamín A 8549 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Posekáme je nadrobno, prolisujeme česnek a vsypeme na pánev, kde jsme rozpustili máslo. Orestujeme 2 minuty.

  • 2

    V misce rozšleháme metlou vejce, osolíme, opepříme, přidáme špenát s česnekem, promícháme a vlijeme na pánev s rozpáleným máslem. Smažíme po obou stranách, dokud omeleta nedostane zlatavou barvu.

  • 3

    Podáváme s kečupem a bílým pečivem.

Komentáře k receptu