Krůtí roláda na citrusech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 200 g Telecí maso mleté
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Olej stolní
  • 40 ml Brandy peach
  • 250 ml Víno bílé
  • 100 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka bramborová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 6398 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 218.2 mg
  • Draslík 1249.3 mg
  • Vláknina 8451.6 mg
  • Vitamín A 8451.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nařežeme tak, aby se dala otevírat jako kniha, osolíme je a opepříme. Špenát krátce podusíme a nasekáme. Přidáme k němu mleté maso, klobásovou hmotu, vejce a koření. Vše propracujeme a plát masa rovnoměrně potřeme vrstvou náplně a vytvoříme roládu. Tu potřeme olejem, zabalíme ji do alobalu a pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C.

  • 2

    Z citrusů nakrájíme kůru, pouze tu barevnou, nasekáme ji na úzké plátky a povaříme 5 minut. Nasekanou cibuli osmahneme na másle a na chvíli ji podusíme. Přilijeme brandy a necháme pod prudkým varem vypařit. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a víno. Svaříme polovinu tekutiny, přilijeme bujón, moučku rozmíchanou ve studené vodě a povaříme asi 1 minutu do zhoustnutí. Potom přidáme citrusovou kůru.

  • 3

    Roládu necháme několik minut odpočinou bez alobalu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře k receptu