Palačinky se špenátovou nádivkou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 0.8 g Máslo čerstvé
 - 200 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 400 g Špenátový protlak mražený
 - 120 g Šlehačka ve spreji
 - 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Olej olivový
 - 175 ml Voda pitná
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 628 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 127.9 mg
 - Draslík 497.7 mg
 - Vláknina 9480 mg
 - Vitamín A 9480 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, vodu, přidáme vejce a vymícháme hladké těsto na palačinky. Necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme nádivku. Špenátový protlak necháme rozmrazit, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata na srpečky a česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme špenát, podusíme asi 8 minut, osolíme, opepříme a přimícháme rajčata. Necháme prohřát a odstavíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme na něm čtyři tenké palačinky. Každou svineme do kornoutku, naplníme špenátovou nádivkou, ozdobíme šlehačkou a ještě teplé podáváme.