Makrela na špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Potočnice
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 745.9 mg
  • Vláknina 7580.1 mg
  • Vitamín A 7580.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku a nasekanou potočnici. Ochutíme solí, vším kořením a vmícháme nasekaný spařený špenát.

  • 2

    Krátce podusíme, vložíme naporcované ryby, mírně podlejeme a dusíme doměkka. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu