Velikonoční nádivka se špenátem
Suroviny
- 100 g Šunka dušená
 - 80 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 800 g Špenát listový čerstvý
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 3 stroužek Česnek
 - 7 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 209.6 mg
 - Draslík 1208.5 mg
 - Vláknina 11019 mg
 - Vitamín A 11019 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.2 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek drobně pokrájíme, šunku nakrájíme na kostičky, špenát spaříme a nasekáme, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Cibuli s česnekem osmažíme na oleji, přidáme šunku a osmažíme. Poté vmícháme špenát, chvíli mícháme a přidáme žloutky a sýr. Směs dobře promícháme, ochutíme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a zahustíme strouhankou. Nádivkou naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 40 minut.