Omeleta se smaženými hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Olivy černé
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 332.8 mg
  • Draslík 407.8 mg
  • Vláknina 4300.8 mg
  • Vitamín A 4300.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme připravené hranolky a osmahneme je dozlatova. Do pánve přisypeme na tenké plátky nakrájenou papriku, nakrájené olivy a vše zahřejeme. Nakonec vmícháme umyté špenátové listy, na kostky nakrájený sýr, omeletu už nemícháme. Vezmeme připravená vejce a polijeme suroviny na pánvi. Stěrkou nadzvedáme okraje omelety a smažíme je 10 minut.

  • 3

    Před dokončením smažení pánev vložíme do nahřáté trouby a omeletu dopečeme přibližně 5-10 minut dozlatova.

  • 4

    Upečenou omeletu nakrájíme na porce, které ihned podáváme.

Komentáře k receptu