Špenát zapečený s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 750 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 1085.2 mg
  • Vláknina 8250 mg
  • Vitamín A 8250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme okapat a potom jej usekáme.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme špenát, osolíme a dusíme.

  • 3

    Vejce rozšleháme do pěny, přidáme sýr, osolíme a přelijeme přes špenát.

  • 4

    Nakonec pokrm pokapeme máslem a dáme zapéci dorůžova.

Komentáře k receptu