Zapečený špenát po gruzínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 337 mg
  • Draslík 620.9 mg
  • Vláknina 9644.8 mg
  • Vitamín A 9644.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané oprané listy špenátu zbavíme stopek, spaříme ve vodě, scedíme a hrubě nasekáme a nastrouháme cibuli.

  • 2

    V zapékací misce zpěníme na 50 g másla nastrouhanou cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a zalijeme čtyřmi rozšlehanými vejci. Misku vložíme do předehřáté trouby a asi 10 minut zapékáme.

  • 3

    Mezitím připravíme vaječné topinky. Vejce rozšleháme s mlékem a špetkou soli a ve směsi namáčíme tenké krajíčky bílého chleba, který na másle po obou stranách osmažíme.

  • 4

    Hotový špenát podáváme na talířích posypaný sekanou petrželkou s vaječnými topinkami jako přílohou.

Komentáře k receptu