Vejce ve špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Sýr Čedar
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 258.5 mg
  • Draslík 659 mg
  • Vláknina 4544.8 mg
  • Vitamín A 4544.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku a zchladíme.

  • 2

    Špenát propláchneme a vložíme do větší pánve. Ochutíme solí, pepřem a cca 3min podusíme pouze s vodou která nám zůstala na listech. Necháme okapat na cedníku a přebytečnou vodu vymačkáme.

  • 3

    Špenát smícháme v míse s oleje, rozdrceným česnekem a nakrájeným sýrem.

  • 4

    Naaranžujeme na talíře tak, že vytvoříme hnízda, doprostřed vložíme oloupané vejce a ihned podáváme např. s opečenou bagetkou, potřenou máslem a česnekem.

Komentáře k receptu