Vepřová pečeně v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 500 g Zelí kysané
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Čočka jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 996.6 mg
  • Vláknina 21446.8 mg
  • Vitamín A 21446.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do omytého masa vetřeme mletou skořici, mírně osolíme a opepříme.

  • 2

    Překrájené zelí smícháme s jemně nakrájenou cibulí a žampiony. Přidáme oloupaná, na plátky pokrájená jablka, předvařenou čočku, vše promícháme.

  • 3

    Směs urovnáme do pekáče, rozhrneme do krajů a doprostřed položíme připravenou vepřovou pečeni. Přilijeme vodu (aby maso bylo zpola potopené) a pod pokličkou dusíme ve středně vyhřáté troubě nejméně 2 hodiny. Během pečení maso podléváme horkou vodou.

Komentáře k receptu