Perlička na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 20 g Slanina vepřová
  • 450 g Zelí hlávkové bílé
  • 1000 g Perlička
  • 120 g Párek s fazolí
  • 60 ml Víno bílé
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Jalovec
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 283.9 mg
  • Draslík 1263.3 mg
  • Vláknina 7670.5 mg
  • Vitamín A 7670.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozčtvrtíme zelí a pokrájíme mrkev, 10 minut povaříme.

  • 2

    Rozpálíme máslo a necháme v něm zesklovatět cibulku a slaninu. Vložíme do něj naporcovanou perličku a osmažíme ze všech stran. Potom ji vyjmeme a ke slanině a cibulce přisypeme zelí a mrkev.

  • 3

    Do hrnce znovu vložíme perličku (kůží nahoru), kolem ní rozložíme nakrájený párek a přilijeme vývar a víno. Přidáme nasekané bylinky, jalovcové kuličky a opepříme.

  • 4

    Víno s vývarem přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a pod pokličkou maso vaříme asi 90 minut, dokud není měkké.

  • 5

    Maso se zeleninou přeneseme na servírovací talíř a omáčku v hrnci necháme zhoustnout. Slijeme ji a podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu