Zelenina dušená s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Olej olivový
  • 80 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Zelí kysané
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 473.6 mg
  • Vláknina 11765 mg
  • Vitamín A 11765 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na kolečka, celer na nudličky. Rajče spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme všechnu zeleninu, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Podlijeme zeleninovým vývarem z kostky, dusíme 7 - 8 minut, přidáme scezené zelí a dodusíme.

Komentáře k receptu