Polenta s uzenou treskou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 350 g Polenta
  • 450 g Treska uzená
  • 200 g Špenát mražený
  • 300 ml Mléko čerstve polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1936 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 311.7 mg
  • Draslík 722.2 mg
  • Vláknina 11157.5 mg
  • Vitamín A 11157.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 1,5 l vodu vaříme 350 g polenty za častého míchání 35 minut. Vmícháme nasekaný špenát, máslo a polovinu pecorina. Osolíme a opepříme. Polentu rozdělíme do čtyř menších zapékacích misek a urovnáme ji po dně i po stranách.

  • 2

    V pánvi přivedeme mléko k varu, přidáme plátky tresky bez kůže a kostí a vaříme 10 minut. Jednou obrátíme. Poté plátky vyndáme.

  • 3

    Pánev odstavíme, do mléka nalijeme rozšlehaná vejce a chvíli povaříme.

  • 4

    Rybí maso rozebereme na kousky a dáme do středu zapékacích misek. Maso přelijeme směsí mléka a vajec. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut v předehřáté troubě.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu