Paprikový salát tří barev
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
 - 250 g Těstoviny konzumní
 - 500 ml Voda pitná
 - 70 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 10 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 231.4 mg
 - Vláknina 4035.8 mg
 - Vitamín A 4035.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolení vroucí vodě dle návodu na obalu. Stranou si smícháme olej, ocet, hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
 - 
                                2
V druhé misce smícháme na kousky nařezané papriky, rozpůlené jarní cibulky a na tenké plátky nakrájené klobásy. Zeleninu pak smícháme s těstovinami, zalijeme zálivkou, pořádně promícháme a podáváme.