Kapr se zeleninou na pivu
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
 - 200 g Mrkev kořen
 - 200 g Pórek
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 141 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 835 mg
 - Vláknina 9696.4 mg
 - Vitamín A 9696.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého kapra naporcujeme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, mírně osladíme a podusíme na másle. Přilijeme pivo, přidáme koření a povaříme asi 10 minut.
 - 
                                3
Na jiné pánvi opečeme na másle a na oleji porce kapra dozlatova.
 - 
                                4
Zeleninu zahustíme maizenou, vložíme do ní porce kapra a chvíli vše povaříme.