Krémová polévka z mořského ďasa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1325 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 43.8 mg
 - Draslík 1391.4 mg
 - Vláknina 4017.5 mg
 - Vitamín A 4017.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a pokrájejíme ji. Pórek pokrájíme.
 - 
                                2
Pokrájíme rybí maso na kostičky, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Nasekáme papričku. Ve vařící vodě ve velkém hrnci spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do hrnce a pak hrubě nasekáme.
 - 
                                3
Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Omyjeme bazalku, petrželku a estragon, nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej a smažíme na něm krátce na živém plameni pokrájené ryby a cukety, aby se trochu zbarvily. Přidáme papričku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, přilijeme víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme rajčata a rybí vývar a vaříme vše 5 minut na mírném plameni. Posypeme nasekanými bylinkami a nasekanou šalotkou. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat též opečené kostičky chleba.