Pstruh na ryzlinku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 625 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 1147.5 mg
 - Vláknina 662.5 mg
 - Vitamín A 662.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 143.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 210 °C. Šalotky nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 20 g másla. Poté jimi vyložíme pekáč. Očištěné a osušené ryby položíme do pekáčku, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. V troubě pečeme 25 minut. Z upečených ryb opatrně odstraníme kůží a položíme je na předehřátý podnos.
 - 
                                2
Šťávu propasírujeme přes síto a vlijeme do kastrůlku. Při vysoké teplotě prudce redukujeme, poté přilijeme smetanu a pomalu přivedeme k varu. Přidáme po kouscích máslo a omáčku dobře vymícháme a přelijeme přes ryby.