Jablečný závin z pivního těsta
Suroviny
- 800 g Jablka
 - 125 g Hera
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.333333 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 polévková lžíce Hrozinky
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 6 polévková lžíce Kokos strouhaný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 194.7 mg
 - Vláknina 5814 mg
 - Vitamín A 5814 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky se solí, přidáme změklý tuk a pivo. Poté položíme do mísy, přikryjeme fólií, necháme na stole alespoň půl hodiny odpočinout.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme dvě placky, posypeme strouhaným kokosem, připravenými jablky, skořicí, cukrem, hrozinkami a nasekanými ořechy.
 - 
                                4
Placky zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.