Pečené telecí kotletky s bramborovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1034 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 1756.2 mg
 - Vláknina 10697.5 mg
 - Vitamín A 10697.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Česnek oloupeme, opečeme na 1 lžíci oleje a rozmačkáme na kaši, kapary a tymián nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmixujeme je a přidáme do nich kapary, 1 lžíci pečeného česneku a 4 lžíce olivového oleje. Důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Vložíme kotlety, které opékáme asi 5 minut z obou stran, dokud se dobře nezatáhnou a nezískají zlatohnědou barvu. Vyjmeme je z pánve, vetřeme do nich druhou lžíci opečeného česneku a 1 lžíci tymiánu, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Podlijeme polovinou vína a vývaru a dáme na 20 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C. Když jsou kotlety upečené, vyjmeme je z pekáče, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
 - 
                                5
Do pekáče přilijeme druhou polovinu vína a vývaru, přidáme zbytek tymiánu a vaříme při střední teplotě 5 minut, dokud se šťáva nesvaří na polovinu.
 - 
                                6
Na nahřáté talíře naservírujeme bramborovou kaši, položíme 2 kotlety, zalijeme šťávou a ozdobíme větvičkou tymiánu.