Kuře pečené po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1212 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 853 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 315.8 mg
 - Draslík 921.9 mg
 - Vláknina 3254.8 mg
 - Vitamín A 3254.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme s nasekanými bylinkami a česnekem.
 - 
                                2
Kuře omyjeme, osušíme a kůži u prsou uvolníme. Do vzniklého prostoru rozetřeme bylinkové máslo, do břišní dutiny kuřete vložíme omytý, vidličkou propíchaný citron a kuře zašijeme nebo svážeme na nožkách a křídlech.
 - 
                                3
Připravené kuře položíme na mřížku v pekáči. Bílé víno a větší část vývaru přelijeme přes maso, osolíme a opepříme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny.
 - 
                                4
Během pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou, do které podle potřeby přilijeme trochu vína.
 - 
                                5
Upečené kuře vyjmeme z pekáče, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
 - 
                                6
Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme zbylý vývar a povaříme do zhoustnutí. Podáváme zvlášť ke kuřeti.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                