Citronové telecí řízečky
Suroviny
- 680 g Telecí pečeně
 - 50 ml Víno bílé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 6 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Rukola
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 146.3 mg
 - Draslík 549.4 mg
 - Vláknina 276.8 mg
 - Vitamín A 276.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí řízky dlaněmi zmáčkneme a rozůlíme. Ochutíme solí a pepřem a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme olej s polovinou másla. Řízky smažíme z každé strany cca 1min, vyjmeme a uchováme v troubě vyhřáté na 75C.
 - 
                                3
Do pánve přilijeme víno, přidáme zbytek másla a citronvou šťávu. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme otrhané lísty bylinek a promícháme.
 - 
                                4
Řízky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rozmarýnové brambory.