Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 2330 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 659.8 mg
 - Vláknina 5022.8 mg
 - Vitamín A 5022.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme část bílého vína a vývaru. Přisypeme celý pepř, osolíme a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Podle potřeby přiléváme víno a vývar.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 
                                3
V druhé pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Zmírníme oheň, přilijeme obsah pánve s cibulí a kotlety dusíme přikryté doměkka. Podle potřeby podléváme vínem a vývarem, kotlety několikrát obrátíme.
 - 
                                4
Krátce před koncem dušení přidáme hořčici a najemno nakrájenou kyselou okurku. Omáčku můžeme před podáváním přecedit přes síto.