Pepřová omáčka s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 1211.1 mg
 - Vláknina 3200 mg
 - Vitamín A 3200 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci smícháme víno červené, portské, vývar, nasekanou šalotku, černý pepř, bobkový list, tymián a vaříme dokud se polovina objemu nevyvaří.
 - 
                                2
Hotovou směs propasírujeme přes síto, poté vmícháme máslo.
 - 
                                3
Omáčku znovu zahřejeme, přidáme zelený pepř, který jsme opláchli teplou vodou, ochutíme solí a můžeme servírovat.