Žebírka v červeném víně
Suroviny
- 750 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 6 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 kg Hovězí žebra
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 polévková lžíce paprika uzená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1220 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 236.7 mg
 - Draslík 1136.1 mg
 - Vláknina 3272 mg
 - Vitamín A 3272 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany).
 - 
                                2
Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme ale stroužky necháme v celku.
 - 
                                3
Poté k žebru přidáme všechny ostatní ingredience, kromě kukuřičného škrobu. Dusíme za občasného podlévání 7-8 hodin.
 - 
                                4
Poté sebereme tuk z povrchu pánve a vyhodíme ho.
 - 
                                5
Kukuřičný škrob smícháme se lžící vody a rozmícháme ho a poté to vmícháme do pánve (ze které jsme pro lepší manipulaci vyjmuli žebra). Povaříme 5 minut.
 - 
                                6
Je-li třeba, dosolíme a dopepříme.
 - 
                                7
Podáváme.