Provensálské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 670 mg
 - Vláknina 1622.2 mg
 - Vitamín A 1622.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 10 kousků nakrájíme kuře a porce mírně osolíme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přilijeme víno, přidáme česnek, olivy, rajčata, polovinu bazalky, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Dusíme 20 minut pod pokličkou, dokud maso není měkké.
 - 
                                4
Posypeme zbytkem bazalky a podáváme.