Roláda s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 303.8 mg
 - Vláknina 7890.4 mg
 - Vitamín A 7890.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme do tuhého sněhu. Poté přidáme žloutky a na závěr opatrně vmícháme kakao.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180C asi 12minut. Hotový piškot necháme vychladnout.
 - 
                                3
Připravíme náplň. Nastrouháme čokoládu a zalijeme ji horkou, svařenou smetanou ke šlehání. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká konzistence. Tři čtvrtiny čokoládové směsi rozetřeme na piškotové těsto. Uhladíme, srolujeme a vložíme na 20-30minut do lednice. Poté potřeme roládu zbytkem čokoládové směsi, vidličkou vytvoříme ornamenty a posypeme zdobením.