Dušené (sautierované) kuře se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1097 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 333.8 mg
 - Draslík 995.4 mg
 - Vláknina 1577.6 mg
 - Vitamín A 1577.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře rozporcujeme, osolíme a mírně opepříme.
 - 
                                2
V pánvi na rozpuštěném másle maso zlehka osmahneme po obou stranách dozlatova a přendáme je na talíř.
 - 
                                3
V tuku od opékání osmahneme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, vše podlijeme vývarem a vložíme zpět kousky kuřete. Za stálého natřásání nad ohněm (sautierování) udusíme doměkka.
 - 
                                4
Hotové kuře rozložíme na horkou mísu, žampiony poprášíme moukou, zalijeme vývarem, krátce povaříme a nalijeme na kuře.
 - 
                                5
Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.