Hovězí Wellington
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 186.9 mg
 - Draslík 816.7 mg
 - Vláknina 2728.8 mg
 - Vitamín A 2728.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené a opepřené maso a zprudka je ze všech stran dohněda smažíme.
 - 
                                2
Maso dáme na pekáč a pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C podle chuti: krvavé maso 25 minut, středně upečené 30 minut a dobře propečené 40 minut. Necháme úplně vychladnout.
 - 
                                3
Zatím ve woku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a žampiony a 3 minuty je průběžně promícháváme a smažíme. Zvýšíme teplotu a smažíme dál, až se odpaří všechna tekutina. Směs necháme úplně vychladnout.
 - 
                                4
K žampionům a cibuli přidáme játrovou paštiku a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí. Maso obalíme směsí a zavineme do těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                5
Pečeme 45 minut při 220°C, až je těsto křupavé a dozlatova propečené. Po 30 minutách těsto přikrýváme fólií, aby příliš nezhnědlo. Necháme asi 10 minut stát, potom nakrájíme na plátky
 - 
                                6
a podáváme s omáčkou.