Pórkový salát s rýží a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 379.7 mg
 - Vláknina 10663.2 mg
 - Vitamín A 10663.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Vařenou nebo dušenou rýži smícháme v míse s pórkem a okapanými, nadrobno nakrájenými žampiony.
 - 
                                3
V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, kmínem, solí a pepřem. Zálivkou přelijeme salát a vše zlehka promícháme.
 - 
                                4
Můžeme podávat s tmavým pečivem.