Aljašská treska na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1291 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 78.9 mg
 - Draslík 697.3 mg
 - Vláknina 2374.5 mg
 - Vitamín A 2374.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
 - 
                                2
Jednotlivé porce mírně poprášíme prosátou moukou a zvolna opečeme v horkém tuku. Zastříkneme vodou a krátce podusíme.
 - 
                                3
Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, osolíme, krátce podusíme a přidáme k rybě. Vše dodusíme doměkka.
 - 
                                4
Hotovou tresku přelijeme šťávou se žampiony.
 - 
                                5
Ihned podáváme.