Husí játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1206 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 793.5 mg
 - Draslík 1189.6 mg
 - Vláknina 17772.5 mg
 - Vitamín A 17772.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra nakrájíme na menší plátky, hříbky na plátečky, 1/2 cibule nadrobno, 1/2 na kolečka a rozebereme na kroužky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme husí sádlo, přiložíme plátky jater a osmažíme je z obou stran. Vyndáme na talíř a posolíme. Do pánve na tuk nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, orestujeme, zaprášíme moukou, rozmícháme s tukem, necháme krátce orestovat a zalijeme vínem. Omáčku povaříme, osolíme, opepříme, zjemníme máslem a dovaříme.
 - 
                                3
Játra upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme vinnou omáčkou a posypeme kroužky cibule.