Vepřový špíz s hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 39.2 mg
 - Draslík 1023.3 mg
 - Vláknina 11707 mg
 - Vitamín A 11707 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři menší očištěné hříbky nakrájíme podélně na silnější plátky (asi 7 mm). Omytou a osušenou vepřovou panenku a šunku pokrájíme na plátky silné 1.5cm. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na širší proužky, rajčata na plátky. Očištěnou cibuli na silnější kolečka.
 - 
                                2
Gril si předehřejeme na 200°C. Na kovové jehly střídavě napichujeme všechny suroviny.
 - 
                                3
V misce v olivovém oleji vymícháme čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a přidáme 1/2 lžičky chilli oleje. Poté olejem potřeme kolem dokola celé špízy, poklademe je na zapékací misku a vložíme ji do horké trouby pod gril.
 - 
                                4
Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbytkem oleje.