Kavarma po mlynářsku
Suroviny
- 210 g Cibule
 - 230 g Játra telecí
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 260 g Žampiony - sterilované
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 250 g Vepřová plec
 - 30 g Chilli paprička
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Koření Čubrica
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 459.9 mg
 - Draslík 518 mg
 - Vláknina 4152.6 mg
 - Vitamín A 4152.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso a játra nakrájíme na kostky, cibuli na plátky.
 - 
                                2
V pekáči rozpálíme tuk, vložíme maso, zprudka opečeme, přidáme cibuli a orestujeme. Maso osolíme, okořeníme, přidáme protlak, na plátky nakrájené žampiony i s nálevem, nasekané chilli papričky a čubrici. Dusíme v troubě pod pokličkou za občasného míchání.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme připravenou směs, rozklepneme na ni celá vejce a dáme zapéci.
 - 
                                4
Hotový pokrm ozdobíme petrželkou.