Telecí řízek na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 99.5 mg
 - Draslík 443.6 mg
 - Vláknina 400 mg
 - Vitamín A 400 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku nasypeme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
 - 
                                3
Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
 - 
                                4
Opečený řízek přelijeme šťávou se žampiony.
 - 
                                5
Ihned podáváme.