Plněná vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1863 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 188.2 mg
 - Draslík 550.4 mg
 - Vláknina 882 mg
 - Vitamín A 882 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
 - 
                                3
Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.
 - 
                                4
Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.
 - 
                                5
Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.